Dış Cephe Temizliği Neden Yapılmalıdır, Doğru Zaman Nedir?

dis cephe temizligi neden yapilmalidir

Dış cephe temizliği yapma nedeni; binaların şık ve temiz bir görünümlerinin olmasını sağlamaktır. Dış cephe temizliği ile binalar dış cephelerindeki kir tabakalarından uzaklaşırlar. Özellikle kurumsal firmalar için dış cephe temizlikleri prestij artırmak açısından oldukça önemlidir. Nasıl ki dış görünüş insanlarda iyi intiba bırakıyorsa, binaların dış cephelerinin temiz olması da binanın insanlarda iyi intiba bırakmasını sağlar. Dış cephe temizliğinde binanın dış cephesinin tamamının temizlenebilmesi için profesyonel bir firmadan destek alınmalıdır. Sertifikalı ve eğitimli personeller tarafından dış cephe temizliği yapılmalıdır. Bu sayede dış cephe yüzeyindeki kirler, dış cephenin özelliğine uygun temizlik ürünleri ile yumuşatılarak uzaklaştırılır. Belirli periyotlarda dış cephe temizliğinin tekrarlanması gerekir.

Dış Cephe Temizlikleri Hangi Sebeple Yapılmalıdır?

Dış cephe temizliğinin tercih edilme nedeni; binanın zarar görmesinin önüne geçmektir. Binaların dış cepheleri eğer uzun süre boyunca temizlenmezse, dış cephelerde dağılma gibi deformasyonlar meydana gelebilir. Ayrıca eğer temizliğe konu olan dış cephe bir işyerinin dış cephesiyse, kurumsal itibar sebebi ile dış cephenin temiz tutulmasına özen gösterilmelidir. Binaların dışarıdan bakıldığında canlı ve temiz durmaları, içeriden bakıldığında insanların dışarıyı daha rahat izleyebilmeleri ve pencereden içerideki eşyalara daha az toz gelmesi için dış cephe temizliğinin periyodik olarak yapılması gereklidir.

Dış Cephe Temizliği İçin Doğru Zaman Nedir?

Dış cephe temizlik zamanı; binaların dış cephelerinin büyüklüklerine ve dış cephe malzemesine göre farklılık gösterir. Merkezi yerlerde bulunan binalar, egzoz dumanına daha fazla maruz kaldıkları için kirlenmeleri de daha kolay olur. Binaların ortalama senede iki kere dış cephe temizliklerini yaptırıyor olmaları gereklidir.

Dış cephe temizliği için doğru zaman belirlenirken hava şartları göz önünde bulundurulmalıdır. Havanın çok sıcak ya da soğuk olmamasına özen gösterilmelidir. Aynı zamanda yağmurlu havaların da sonlandığı bir dönem olmalıdır. Dış cephe temizliğinde en uygun zaman, bulutlu havalardır.

Bina dış cephe temizliği ne ile yapılır? Bilgilerini de inceleyebilirsiniz.

Dış Cephe Temizlikleri Firmalar Tarafından Nasıl Yapılır?

Temizlik firmalarının dış cephe temizliği yapması için keşif yapmaları gereklidir. Binanın dış cephesinin yapı malzemesi, kirlilik oranı, ihtiyaç duyulacak temizlik ürünleri ve ekipmanları temizlik firması tarafından değerlendirilmelidir. Can güvenliği tehlikesi bulunan bir uygulama olduğu için binaların dış cephelerini sadece yüksekte çalışma sertifikası bulunan ve alanında uzman olan bireyler temizleyebilir.

Binanın dış cephesinin büyüklüğüne ve çalışacak olan ekip sayısına bağlı olarak binaların dış cephe temizlikleri temizlik şirketleri tarafından 1 günde ya da daha kısa sürede bitirilebilir. Temizlik ekipleri tarafından kullanılacak olan deterjanlar, silecekler ve bezler belirlenir. Binanın dış cephesinde kir ya da leke kalmaması için dış cephe malzemesine uygun temizlik ürünleri ile temizlik, durulama ve kurulama işlemleri yapılır. Dış cephe temizliği için doğru şirket ile anlaşıldığında, dış cephenin zarar görmeden temizlenmesi sağlanır.

Dış cephe cam temizleme

Dış Cephe Temizliğini Üstlenen Firmanın Sorumlulukları Nelerdir?

Temizlik şirketlerinin dış cephe temizliğindeki görevleri şöyledir:

  • Zemin analizi yapılmalı ve vinç gibi araçların sabitlenmesi için zeminin uygun olup olmadığına bakılmalıdır.
  • Dış cephe temizliğinde binanın çevresinin boşaltılması, etrafta araçlar varsa araçların uzaklaştırılması gibi ön hazırlık işlemleri yapılmalıdır.
  • Binanın konumu itibari ile dış cephe çalışması yapılırken umumi yollar kapanacaksa, belediye ve karayolları işgaliye izinlerinin alınmış olması gereklidir.
  • Dış cephe temizlik yapılırken bir yetkili yapılan işi kontrol ediyor olmalıdır.
  • Dış cephe temizliği, hava şartlarına göre periyodik olarak tekrarlanmalıdır. Bu sayede bina sahibi temizlik işleminden daha fazla verim alır ve uygulama maliyeti de azalır.